sreda, 22. april 2015




Moja edinstvenost

 

Znam opaziti svojo posebnost? Vsakdo je v nečem poseben in edinstven. Kaj misliš o naslednjem stavku: »Če hočeš napredovati, nariši drevo na moj način«, Ok, jaz lahko vidim v tem, da mi nekdo želi dobro in pomagati, pa vendar jaz sama lahko uspem le na svoj način, ki je edinstven in bistveno je,da se tega znam zavedati in pogumno ohranim samozavest in hodim svojo pot v vsej svoji edinstvenosti.

Ko me je nekdo prosil, da mu v nekaj stavkih opišem eno osebo s pozitivnimi mislimi-v čem je ta oseba dobra, kaj jo dela dobo, zakaj ji zaupam in po čem se je najbolj spominjam oz jaz bi dodala temu zaradi česa jo najbolj cenim… In napisala sem mu naslednje: Ta oseba mi je vzor,ker kljub stiskam zna najti pot navzgor. Ker zna ohraniti pozitivnost v realnosti in ker nosi ljubezen s sabo okrog in jo daje tistim,ki jo sprejmejo. Poleg tega je sočutna, razumevajoča in srčna.  

Kaj mislite o teh besedah-poznate kako tako osebo? Jaz jo vsekakor. J In prva oseba na katero sem pomislila ob zgornjem vprašanju in ob kateri sem dobila navdih za odgovor, sem jaz sama-ja, jaz sem tista oseba, ki sem jo opisala z zgornjimi besedami. J se sliši egoistično? Mogoče. ;)

pa vendar sem se ob tem zamislila koliko poznam sebe, koliko spoštujem sebe, predvsem pa kako vidim sebe in ali znam opaziti svojo posebnost. In našla sem odgovor, kaj je tisto, kar me dela posebno in edinstveno. J Vsekakor besede s katerimi sem se opisala. J poleg tega pa obstaja še bolj globoka lastnost na katero sem pri sebi zelo ponosna in ki me vsekakor dela posebno in izhaja iz zgornjega opisa- nosim v sebi morje ljubezni in kar me dela posebno je, da jo znam tudi pristno in iskreno izkazovati v obliki pozornosti, ne glede na to ali si jo nekdo zasluži ali ne… Sem oseba, ki je zelo pozorna, ljubeča in to izražam z majhnimi pozornostmi in odprtim srcem nekomu kadarkoli pomagati, ko me potrebuje. J to me vsekakor dela zlo posebno. J In kljub temu, da ljudje, ki ljubezen težko sprejemajo te moje pozornosti ne razumejo in je marsikomu odveč, sem zelo ponosna nase, ker vem, da vse kar delam izhaja iz srca, iz srčnosti in mi ni žal za nobeno dejanje pozornosti. J To sem jaz in to bom delala še naprej. J seveda ob tem spoštujem meje nekoga, ki pa teh pozornosti ne more in ne zna sprejemati in jim ne želim vsiljevati svoje srčnosti, ampak grem naprej in spet najdem koga, ki pa to zna sprejeti in ceniti. J

In ob tem sprašujem tebe, ki to bereš: v čem si ti poseben/na? Znaš najti nekaj pri sebi kar zelo ceniš in kar te dela posebnega/o? Ta naša posebnost vsekakor ni preveč egoistična in ošabna, kot je mogoče včasih veljalo… Posebnost je tista, ki vzpodbuja ljubezen do sebe in nam pomaga nase gledati z očmi ljubezni. Vsi si zaslužimo ljubezen in vsakdo nosi v sebi nezamenljivo edinstvenost, le najti jo moramo in se jo zavedati. J Seveda ob tem imamo tudi slabe lastnosti, ki jih je dobro sprejeti, vsekakor pa dajmo prednost tistemu, kar nas dela edinstvene. J


1 komentar:

  1. Hvala Sara. :) kje se tebi zdi meja med egoizmom in ljubeznijo do sebe? ;)

    OdgovoriIzbriši